Fin

Åh, min ponny var så bäst idag. I början var hon kanske inte så bra, men sen när hon kom loss och satte sig på bakbenen så blev det en helt ny nivå av samling. Allt gick som en dans, och jag kan bara säga att hon börjar bli i sitt livs form. Så fin, och nu dessutom självbärig. Hur kul som helst, det är nog snart dags för högre klasser!


Bilder från Hufvudsta


Resultat Hufvudsta RK

Förklass
Thea var gansk fin och lydig, bråkade lite ibland på framridningen men det löste sig. Jag tyckte inte hon kändes sådär "fit for fight" som hon kan iband. Och det var galet varmt ute så jag höll på att dö.
Men hon gick helt ok på banan, några missar som drog ner men inget stort. Domaren var överlag väldigt snål mot alla, men trots det så blev det vinst för mig och Thea. Och segertäcke till oss :)
65,556% och vinst!

Lagklass
Thea var mjukare här, men som vanligt var jag ganska trött, det var så varmt. Men hon blev helt ok på framridningen. I collecting ring så var jag jättearg för jag tyckte allt sög, hehe. Men sen så ryckte jag upp mig och började rida.
Vi hade väldigt många missar inne på banan. Ojämna halter, avbrott för tidigt osv. Thea var väldigt tittig för jag hade taggat till henne så. Men det blev ändå en femteplacering, bara typ 3 poäng från tredjeplacering.
Det var 3 domare som dömde så jag fick:
Leena Collins: 65,172%
Birgitta Sundqvist: 63,103%
Marianne Kurlandsky: 68,621%

Totalt 65,63% och en femteplacering!



Tyvärr så hade de andra i laget väldigt otur och hade missar som avbrott och felfattningar, och sånt drar ju ner väldigt mycket, speciellt när det är 3 domare. Så laget kom "bara" femma, men en grym insats från alla.


Frida rida

:)


På tåget

Tjo! Berättar senare hur det gick med Thea idag. Nu sitter jag på tåget, jag ska möta Frida vid sockenplan oc sen ska jag åka med henne till Enskede och kolla när hon rider. Har inte varit på Enskede på ett år, jises.


Lunch

Lunchar i stallet idag, det är verkligen kokhett ute och jag vet inte om jag ser fram emot att rida eller inte..


Tre

Idag blev det faktiskt tre hästar att rida.

Thea fick gå ett rejält dressyrpass. Hon var lite bråkig i början och kändes lite stel, men efter att jag jobbat henne en stund så  släppte det och hon blev jättefin. Hon blev väldigt svettig också, det var kokhett ute.

Arwen var lite seg i början, inte riktigt framme, så jag satte sprätt i henne direkt. Sedan var hon asbra, kanske lite väl mycket power men hällre det. Så himla snygg ponny.

Sen så fick jag även pröva Izidor, Emelies storhäst. Han var jättefin och förhoppningsvis får jag rida honom fler gånger!


Skritt

Det blev bara en lugn skrittur för Thea idag, supermysigt. Det har hon förtjänat. Och så fick hon massage också ;)


Dear Miami

Dagens låt, grym.

Bilder från Norrtälje 2

Fina flickan :)

Bilder från Norrtälje 1


Del två kommer ikväll :)

Resultat Ridklubben Norrtälje R

LC:1
Vi var ute i lite väl god tid, hade sadlat och allt ca 1,5 h innan min start. Men som tur var så var Tess och Marks också där, så vi gick på en långpromenad ner till vattnet med hästarna, supermysigt. Och så fick man veta vad Tess har gjort senaste året, haha.
På framridningen var Thea ganska mjuk, lite tjaffsig ibland och inte så bra i skritten. Men helt ok.
Inne på banan var hon ganska fin, lite missar här och där, och i ena galoppfattningen så kickade hon rätt ut! Så där rök massa poäng.
Vi fick ändå ganska bra poäng, det störande var att vi var EN poäng från placering. Det var bara 8 startande och då blir det ju bara 2 placerade.
Vi fick 68,519% och första utanför placering.

LB:1
Vi red fram ganska länge och Thea var helt ok. Jag blev dock lite nervös då jag såg att det var mycket hårdare konkurrens, men jag tänkte typ att jag blir nöjd bara jag rider godkänt. Det var liksom massa FEI-ponnyer med så jag trodde inte vi skulle ha en chans.
Inne på banan var hon stadig och lydig och inga större missar egentligen, så jag kände mig ganska nöjd efteråt. Dock fick jag en liten chock när resultatet kom, för jag tyckte inte det hade gått SÅ bra.
Vi fick 70,345% och en andraplacering!!

Jag är nöjd med Thea, min fina lilla tjej. Tack Sonja för att du följde med och groomade!


Fler bilder kommer snart!

Lite nya bilder från Waxholm

(förra helgen alltså!!)

Hästen som vann var förresten en ap snygg hingst. Grymt fin!

Foto: Linda Huzell (säg till om det inte är ok att jag lånar)

Skit

Första utanför placering i första klassen på 68,519%, en poäng från placering. Thea sparkade bakut i ena fattningen, sur miss... Annars var hon jättefin. Jag berättar mer när jag kommer hem.


Min tävlingsoutfit


Hjälm - Charles Owen
Plastrong - Någon engelsk
Kavaj - Pikeur Diana (Agnes, jag ska köpa en egen...)
Handskar - Jacson
Ridbyxor - Pikeur
Stövlar - Mountain Horse Supreme High Rider

Sadel - Hintemayer
Schabrak - Hansbo
Padd - Gel-Eze Wither Pad
Sadelgjord - Kommer inte ihåg, men det är en specialare med bra resår.
Träns - Jadu, det är massa träns som jag plockat från.
Nummerlapp (hehe) - Globus
Pannband - Swarovski

Så nu vet ni ;)

Dax

- Tidsinställt -

Nu startar jag första klassen, wish me luck!

Jag har gjort lite roliga inlägg som kommer upp under dagen..


Min drömhäst

Jag vill verkligen hitta min drömhäst nu! Men ju mer jag kollar på annonser destå hopplösare känns det. När jag har letat igenom hästnet 4 gånger så har jag hittat ungefär 3 hästar som skulle kanske kunna vara bra.

Men det är alltid något fel. Antingen är de för dyra, eller så har de för tråkiga gångarter, ingen power, de kan vara för tunga/stora för mig, eller så är de inte tillräkligt välutbildade om de är äldre, och om de är yngre har de inte tillräcklig kapacitet.

Synd att jag inte har 700 000 kr, då skulle denna vara perfekt.


Taggad

Så! Nu var allt klart. Thea står knoppad och ren i stallet och jag ska snart äta. Jag red bara ut en liten runda med Sonja och galopperade sedan hem, där jag red igenom henne i ca 10 min. Hon känns bra och jag är galet taggad!

Det ska bli superkul!!


image description

Fix

Hej! Red lektion för Malin igår vilket fick helt ok. Vi tränade ökningar och då blev Thea lite dampig, men annars var hon fin.

Idag ska jag hoppa vid golfbanan med Sonja och Sofia. Det är så jäkla kul, Thea blir så galet taggad. Sen ska jag rida igenom henne på dressyrbanan en snabbis.

Så ikväll ska Thea tvättas och bli fin för imorgon blir det tävling i Norrtälje! :)


Markarbete

Min ponny blir verkligen bara finare och finare.

Idag red jag Thea på dressyrbanan tillsammans med Astrid och Lucky. Agnes satte upp lite bommar så det blev lite markarbetsblandning. Jag ställde inte jättehöga krav på Theas form utan lät henne vara ett snäpp lägre och jobba på bommarna. Sedan red jag lite enkla byten och jobbade mycket med att hon skulle få en stadigare galopp och inte "galoppera med huvet". Hon var fin faktiskt!

Vi pratade lite om Allsvenskan och alla i laget är verkligen grymt taggade! Nu ska vi ta hem det här!

image description

Love it

Thea fick faktiskt vila idag. Hon har varit så duktig och kämpat på dom senaste dagarna så en vila var välförtjänt. Sen så slutar jag ganska tidigt kommande dagar så hon kommer gå ordentligt i veckan.

Så här ser Theas och min tävlingsplanering ut just nu:

20/5 - Norrtälje R - LC:1 & LB:1
27/5 - Hufvudsta RK - LC:1 & LB:1 Allsvenska Final!
6/6 - Botkyrka RS - LB:1 & LA:1
9/6 - Knivstaortens RF - LA:2
17/6 - Wisby RK - LB:1 & LB:2
27/7-29/7 - Ekenryttarna - Connemaramästerskap meeting
3/8-5/8 - Gyttorps RK - Meeting LB-LA



Ride

Har just ridit Arwen, det blev ett barbackapass! Hon jobbade på ordentligt och var superfin, jag är grymt nöjd med ponnyn!

Allt är mockat och fixat, så nu ska jag bara åka och jobba ett par timmar, sen så blir det tillbaka till stallet och rida Thea!


Shopping

Det blev en shoppingeftermiddag med Elin. Vi gick och kollade lite i affärer. Jag köpte följande på H&M då jag har presentkort där:

  • Neon/pastell orangerosa kavaj
  • Mörkblåa skjorts
  • En dounut till håret
  • Hårnålar
Kanske lägger upp bilder sen!

Sedan gick vi och köpte glass och jordgubbar och gjorde vår egna milkshake. Haha, den blev faktiskt supergod. Så roliga är vi :)

Dressage

Thea var superfin idag.

Det är sjukt hur snabbt vi utvecklas nu när jag bestämt mig för att satsa på dressyren istället. För en månad sen red jag henne knappt i form och nu är hon verkligen sjukt fin och hur lydig som helst. Sätter tillbaka fint på bakbenen, trampar under sig bättre, har musklat upp sig betydligt mer. Superkul!

Iallafall så red jag ett pass och jobbade inför tävlingarna i helgen. Ökningarna måste sitta ännu bättre, hon lyssnar bra och så, men hon måste ha mer power och länga snyggare. Alla volter behöver också jobbas på. Och så till number one: Korta upp tyglarna. Hon blir ALLTID lika sur!


Uteritt

Eftersom Thea tävlade igår så blev det bara en uteritt idag. Jag lät henne få sträcka ut mycket på långa galoppsträckor. Riktigt fin var hon fina tjejen.

Pysslade och masserade henne länge, imorgon blir det dressyr igen.


Resultat Allsvenskan omg 2

Hej hopp! Nu ska jag berätt om tävlingen idag.

I förklassen gick det faktiskt ganska bra på framridningen, men hon blev väldigt spänd och tittig på domarna inne på banan. Så jag stannade och snackade lite med domaren så hon såg att det inte var någon fara.
Programmet gick helt ok, tycker inte om det programmet så mycket. Men Thea var väl helt ok, hehe.
Fick 64,643% och det blev en andraplacering!


I lagklassen så var jag sista ryttare, och faktiskt sista ryttare på hela dagen! Framridningen gick piss, jag satt bara och störde mig på andra ryttare som red ivägen, haha.
Men inne på banan så tänkte jag nu jävlar kör vi, och det blev faktiskt ganska bra! Allt flöt på bra.
Vi fick 68,889% och en fjärdeplacering!


Laget låg 5a innan min ritt men efter min ritt så klättrade vi till en andraplats!
Tagga finalen nu tjejer!


Tagg

Nu står Thea knoppad och klar i boxen, hjälpte även till att fixa Lucky lite :) är supertaggad!!


Poeniheeesti

Nu är Thea dressyrad och klar. Hon var lite stark i början men i slutet så var hon mjuk och fin. Vi tränade lite rörelser, allt funkade fint utom den förvända galoppen i vänster varv, då ville hon väldigt gärna göra ett byte. Vi jobbade lite med det och när det gått bra 2 ggr i rad så avslutade vi.

Red förresten med min nya sadel som har varit på tillfixning och lite ändringar i hur vi ville att den skulle vara byggd. Så skön att sitta i! Och nu kommer vi nog kunna skippa svanskappan.

Nu ska jag till donken och äta McWraps i regnet :)

Thea-sleah igår:


Två Hästar

Söta lilla Piado! För er som inte vet vem han är så är det min vän Sonjas 5-åring. Jag red honom idag för att trimma honom lite i dressyren och känna på hur man är. Han är ju hopphäst men även hopphästar behöver dressyras.

I början så var han lite stel och tittig, men jag satt kvar och var bestämd och tillslut så gav han med sig och blev jättefin. Trimmade och mjukade upp honom på volterna och gjorde övergångar en stund. Sen så ville Sonja att jag skulle jobba upp hans galoppombyten, så jag gjorde det och han förstod jättebra.
Sedan höll jag lektion för Sonja en stund.

Thea fick gå barbacka för det var så länge sen. Någon hade dock satt upp hinder på hoppbanan, och jag kunde inte hålla mig utan vi flög över dom kors och tvärs. Thea blev jättepigg och helt galen. Jobbade då i olika gångarter lösgjorde osv och la in några språng här och där och lät henne rulla på.

Sen så blev hon lite för pigg så jag travade henne lång och låg och avslappnad. Jättefin blev hon tillslut :)


Ge mig!

Jag är grymt sugen på storhäst, ge mig, nu, nu, nu. Här kommer mina favoriter som ligger i rätt prisklass.
Bara på bild, jag vill ju inte att någon ska sno dom från mig ;) haha!


Som ni ser är jag lite inne på en PRE, dom lyfter iallafall på benen. Avskyr våra svenska hästar med markbunden trav utan power. Nä, jag ska han en riktig studsboll! Kompakt med mycket energi.

Tjalala

Piado fick trimmas på dressyrbanan och Thea fick ett barbackapass med lite hoppning :)

Sonja fotade lite med mobilen:


Torsdag

Tjo!

Red aldrig Piado igår, så jag ska göra det idag istället. Thea ska gå dressyrpass, kanske barbacka :)
Vid 2 har jag insläpp, 100 spänn ner i fickan.

Btw har startlistorna kommit upp för allsvenskan på söndag.

Förklass:



Individuell klass:



Lagklass:

Jag är supertaggad! :)

Måste bara berätta

Haha, måste bara berätta om igår på donken...
Det kom in en skolklass och beställde:
1 Te
1 Latte
1 Muffin
3 Chokladshake
1 Vaniljshake
7 Sundae Kola
3 Sundae Jordgubb
15 McFlurry Daim
4 McFlurry Toblerone
9 McFlurry Smarties
(ofta jag kommer ihåg hela beställningen..)
Haha tror ni jag fick mycket att göra eller? Det tog ungefär en halvtimme att få allt klart. Och kalaset gick på en tusenlapp så pling i kassan för mig och snittchecken säger hurra!

Finast


Pony

Ciao! Det blev markarbete för Thea idag, lite rulla på sockerbitar i låg form och sedan plocka upp och sätta tillbaka. Jättekul! Lite taggad och spänd först men sedan mer eftergiven och mjuk. Red även lite galoppirruetter, fick faktiskt till en helt ok med tanke på vilken nivå vi ligger på.

Imorgon ska jag rida Thea och kanske Arwen. Sedan ville Sonja att jag skulle rida hennes häst Don Piado åt henne, då han blivit lite hård i munnen.

Och så ska Sonja och jag äta dom nya McWraps på donken, jag får dom gratis för att jag jobbar där ;)


Domingo

Nu har jag anmält mig till min första regionala LA! Roligt :) Det blir dock först i juni.
Dessutom har jag ändrat om lite i tävlingsplaneringen, det blir nog att åka till Norrtälje R igen istället för Smedstorp och rida två klasser där innan allsvenskafinalen. Och så byter jag kanske klasser på Botkyrka, till LB och LA, vi får se.

Idag så slipper Thea gå på banan och får gå en lång mysig runda i skogen. Hoppas jag hittar någon rolig människa att rida ut med :)




Resultat Drottningholms RS

Åh vilken rolig dag det har varit idag, tävling på hemmaplan!

LB:1
Thea var ganska fin på framridningen. Dock red vi fram lite för länge så hon blev lite trött i collecting ring. Inne på banan så var hon bättre framme men blev lite stark. LB är inget program som passar henne precis då det är lätta vägar och man kan inte flasha så mycket med lydnad utan det är mer flyta på fint. Jag var ganska missnöjd efteråt, vi fick flera galoppinslag i traven då hon blev taggad och jag pressade henne (mellantraven gick dock bra). Sen så snubblade hon till en gång i galoppen och då tappade vi allt.
Vi fick 61%.

LA:1
Till denna klass red vi fram alderles för länge. Vi startade först i LA och jag trodde att dom bara skulle köra prisutdelning och sedan direkt LA, men dom hadde paus och lottodragning i en halvtimme också, haha. Dock så kanske det inte gjorde så jättemycket då hon gick fram bra inne på banan igen. Hon gjorde det flesta rörelserna bra och klarade allt fint. De största missarna var nog första och sista halten då det blev alderles för kvickt. Tvärnit och sedan snabbt igång nästan innan jag hunnit hälsa. Synd att jag inte stod stilla en stund, för båda halterna var grymma annars.
Vi fick 63% och kom första utanför placering.

Jag är supernöjd med Thea, vi har verkligen utvecklats de senaste veckorna! Är det verkligen samma ponny som jag red för 3 månader sen?

Några bilder från LAn:


Abrahamsberg med Agnes

Lite bilder från när jag och Agnes shoppade i abrahamsberg härom dan på ridsportabutikerna ;) haha, ska visa vad vi köpte senare!

Det var galet varmt den dan!


Barbacka

Idag blev det ett barbackapass för lilla Thea. Red i ca en timme och jobbade dressyrprogram och olika rörelser. Red faktiskt igenom LA:P1 med ett helt ok resultat barbacka, haha. Thean var jätteduktig och kämpade på. Ibland visade hon lite egen vilja dock, hehe.


Sen så strechade jag henne och gav massage och ryktade henne riktigt ren. Glad poni :)


Tävlingsplanering

Här kommer min ungefärliga tävlingsplanering:

5/5 - Klubbtävling Drottningholms RS, Thea LB:1+LA:1
13/5 - Allsvenskan Waxkholms FRK, Thea Förklass+Lag
20/5 - Dressyr Smedstorps RS, Thea LB:1, Arwen LA:1+LT f PA
27/5 - Allsvenskan Hufvudsta RK Final, Thea Förklass+Lag
6/6 - Dressyr Botkyrka RS, Thea LC:1+LB:1, Arwen LA:1+LA:P1

Tanken är att klubbtävlingen ska vara ganska lätt då den är hemma, sen är det allsvenskan och då kör vi! Sedan så vill jag rida igenom LB:1 innan finalen, och då får Arwen följa med och visa upp sig lite i svårare klasser. Sen är det finalen (woho!) och sedan två veckor senare så kör jag en heldag med både Thea och Arwen på Botkyrka.
Jag kanske tar bort någon tävling eller ändrar om lite senare, sen så är det sommarlov och då ska hästarna på bete! :)


Hoppeti

Idag fick Thea vila eftersom hon har gått ganska hårt igår (eller ja, hon var ganska svettig iallafall) och tävlade i förrgår.

Arwen och jag hopptränade för Linnea, första gången jag hoppade henne. Hon var inte helt simpel men en grym hopponny. Red först lite cavaletti och så, och sedan en bana på tre hinder med en grind, en oxer och ett plank. Banan flöt på bra och i slutet höjde vi upp oxern och planket till 1 m. Jag är jättenöjd med Arwen, och jag hittade grymt mycket nya knappar, både i dressyren och hoppningen.


Skön unge

Dagens på donken:

Jag står i kassan och det är ganska lugnt. Det kommer fram en liten kille på kanske 5-6 år. Han frågar om vi har slutat med uppdragen på happy mealen. Jag har ingen aning om vad han menar och hör lite med arbetsledare och jag kommer fram till att det är ett litet kort på lådan som brukar sitta där och som barnen kan använda till att logga in på någon hemsida och göra saker.
Jag kollar på lådorna, och vi hade några andra lådor. Så jag förklarade för killen att vi inte hade det just nu men det kanske kommer tillbaka om han har tur.

Han ser lite besviken och förvirrad ut, backar och plötsligt så ropar han:
"Det här är nästan värre än när min dator laggar!!"
Och så springer han iväg.

Haha Gud vad jag tyckte synd om honom :')