Thea och Arwen 30 April

Thea blev longerad på en stor volt som jag minskade då och då. Hon var riktigt fin och avslappnad redan från början.
Sen så fick hon komma på ett liggande plank ett par gånger och sedan så ställde jag upp planket till ett litet hinder. Då blev Thea jättebusig och gjorde allt utom att hoppa. Så jag tog bort hjälptyglarna och lät henne bara rulla på och tillslut så kom hon fram till att det var ganska kul ändå med hoppning.

Arwen red jag på dressyrbanan. Hon var bra framme för skänkeln och fattningarna satt som en smäck. Vissa stunder kom brister fram men hon var faktiskt otroligt fin överlag.


Valborg

Härligt att bara pyssla i stallet hela valborg kvällen (not). Haha, snacka om forever alone, men jag kunde verkligen inte gå ut för jag var tvungen att ta hand om hästarna samt att jag ska upp jättetidigt imorgon.

Det närmaste jag har kommit en fest idag (förutom att jag gick förbi några) var tårtkalaset i stallet som jag tror var för vår vinst i allsvenskan och för Kungsgårdens stägning. Men det var riktigt kul faktiskt!

Nu ska jag sova, men jag kanske hinner slänga upp dagens ridpass (om ni har tur).


Resultat Allsvenskan omg 1

Första omgången av allsvenskan på Ridklubben Norrtälje!

I förklassen gick det verkligen skitdåligt, ponnyn var stark och tittig (okej, jag blev också tittig när dom viftade men skjärtunderläggen på läktaren.) Vi kom på en 5e plats av 15 startande tror jag att det var. Ej placerade då.

I allsvenskeomgången så var hon bättre. Vi fick en fet miss på ena galoppfattningen då Thea var lite väl taggad och började studsa på stället och göra byten och luftsprång och skit. Haha söta ponny! Förlorade ganska mycket på det. Trots det så fick vi iallafall 63% och laget vann!


Tagga nästa omgång!

Vinst med laget!


Finast

Finaste Thea var finast idag. Lite stark ibland, men överlag åh så bra!

Jag jobbade olika rörelser från LC-LA:p1 programmen och varierade mycket. Är grymt taggad till söndag, vi ska få ett riktigt bra resultat. Sen så börjar ryggningarna funka så det kanske blir en LA ändå?

Sen vid kvällsfodringen satte jag mig för att smörja igenom all hennes tävlingsutrustning.
- Kan man inte vara bäst så kan man iallafall vara snyggast.




Manoir

Åh, jag vill ha ett eget stall. Vad skönt det skulle vara, bestämma själv, hålla koll själv.

Ett sånt här sommarstall skulle jag vilja ha, någon kan vara snäll och skänka mig 200 000. Tack!


På uteritt

Vi hade en jättemysig uteritt (i regnet). Hästarna var galna som vanligt, men mycket bättre denna gång. Jag börjar lära känna Arwen mer och mer. Sonja och Thea kombon funkade super. Verkligen skönt att kunna rida ut med en vän!

Vi red Hogstarundan och galopperade mycket. Skuttade vattenpölar haha!

Pics på de snygga ekipagen! (not)


Life

Åh ponnysarna har varit så duktiga idag! Båda passen idag började dåligt (uruselt) och slutade bra. Så det var bra, haha, det är ju då man lär sig något.

Jag är verkligen sjukt taggad på Allsvenskan i helgen. Sen nästa helg är det klubbtävling på Thean. Jag hade egentligen tänkt rida LA på henne, men jag tror jag skippar det då ryggningarna inte sitter.. Sen så blir det tävling på Arwen, vi står som reserv, hoppas vi kommer med.

Love my life ... nu blir det Game of Thrones!


Sonja har kul

Sonja och thea igår :)


Ciao

Hej alla! Verkligen förlåt att jag inte har bloggat! Har verkligen inte hunnit de två senaste dagarna. Men nu är jag ledig i två dar så nu blir det ändring.

Idag ska jag rida lektion först på Arwen och sen på Thea. Wish me luck!


:)

.


Time to work

Det blev vila för båda pollarna idag, bara ut och fixa mat o mocka. Nu blire jobb!


Two days

Tänkte berätta om ridpassen de två senaste dagarna:

Fredag:

Thea fick gå ett dressyrpass på utebanan. Hon var ganska slö till en början och jag blev ganska irriterad på henne då hon bara försökte komma undan. Eftersom jag på något sätt lyckats lämna det tvådelade bettet hemma så hade jag fått rida på det raka flera dagar i rad, och hon går inte så bra på det. En dag kanske, men inte om man rider på det hela tiden. Iallafall så piggnade hon till efter en stund och blev snarare lite pigg och stark, men tillslut blev det okej och jag avslutade.

Arwen red jag lektion på för Linnea. Hon var trevlig, bitvis så testade hon gränserna lite men hon utförde alla rörelser fint och jag är nöjd. Ponnyn är galet fin, och jag ska verkligen lära mig rida henne perfekt.


Lördag:

Arwen red jag ut med i 50 min. Hon var lite smått galen till en början och ville springa och hoppa haha. Men jag fick ordning på henne och det blev en jättemysig uteritt. Nöjdast är jag med sista galoppen på rakan då hon gick jättefint och lugnt.

Thea fick ha Sonja på ryggen för dagen, och de följde med oss på uteritten. Jag tror att sonja var nöjd, dock var Thea lite pigg ibland.

Haha, det är så roligt att rida ut med Thea och Arwen ihop, dom hetsar verkligen upp varandra.




/e

Storstädning

Jag tyckte det blev dags att storstäda Theas skåp. Såhär såg det ut bär jag burit upp en Ikea kasse med saker på loftet:


<3

Älsklingarna


Suck

Tävlingen inställd för min del idag. Yes it sucks.


Ponny

Träningsdags!


Dressyrmupp

Red ett rejält dressyrpass med Thea idag. Hon var bra oftast men vissa bitar ganska bråkig.

I början var hon fin i allt utom högergaloppen då hon låste sig i sidan och vägrade ställa. Så jag red igenom den en bra stund.
Efter framridningen red jag igenom LA:1, det sådär.
Sedan jobbade jag ryggningar en lång stund, hon blev jättearg, stretade emot osv. Om våra ryggningar inte blir bättre så skippar jag nog LA debuten och kör bara LB ett tag till.

Någon som har lite konkreta ryggningstips?


Lång dag

Idag jobbar jag till halv 1, på natten. Puh! Fast roligt att stänga iförsig.


Out to The Woods

Thea har varit helt jäkla galen idag, underbara chey.

Vi var ute i skogen en timme, red terräng, galopperade mycket och hoppade lite stockar i skogen och vattengravar (läs: vattenpölar). Thea var så glad och fin. Jobbade bra och var grymt reglerbar. Lärde mig också att ställa Thea framför en vattenpöl och sedan göra en galoppfattning, hon skjuuuuter över dom haha.

Sen stötte jag ihop med ett gäng från stallet och red med dom på tillbakavägen. På galopprakan så skulle vi ta en lugn galopp men det ville inte Thea, hah. Hon gjorde luftsprång och kråmade sig och sprang på sidan allt vad hon kunde. Haha hon var helt crazy!
Vi skrittade av sedan nere vid stallet en vända allihop.

Älskar min powniheest ! Haha hon är så busig.
Såhär busig är hon när man löshoppar: ( ja, tråden är högre en hindret... Bara för att liksom)


YES!

Jag ska vara funktionär på falsterbo i sommar!!! Jag och Julia har fått plats.

Falsterbo 2012 7-15 juli HERE I COME!





Hunger games

Som jag har sagt jättelänge så är Hunger Games bästa böckerna och bästa filmen. Nu börjar äntligen folk inse det!

Läs böckerna först, dom är galet bra. Sedan se filmen, den är också grym och tillräckligt lik böckerna.



Hopp och markarbete

Thea har varit jätteduktig idag! För er som missat hoppade jag och Sonja.

Vi började med att hoppa lite lågt och värma upp med markarbete. Thea var lite stark med lydig. Sedan kom vi igång och hoppade lite högre, eller ja det var mest sockerbitar på 50-70 men ett hinder på 90. Det var även en matta som var en meter bred och ett hinder i vatten. Allt flöt på bra och Thea blev ganska het hehe.
Sedan höjde vi det glesa räcket till 105 och då blev Thea lite knas när vi skulle hoppa det neråt (uppåt gick jättebra?) men sen så blev det bra igen.

Bilder på mig och Sonja.


Tjo

Hopp-time!


Ledig!

Åh, skönt med en frisk, ledig dag. Idag ska jag ut till Thea-Sleah och rida henne. Sen ikväll ska jag vara med lil-sis.

Theas Vecka:

Måndag - Vila
Tisdag - Dressyrpass
Onsdag - Uteritt
Torsdag - Dressyrpass, bommar
Fredag - Jogga
Lördag - Kanske tävling
Söndag - Vila

/e

Inköpslista

Detta ska införskaffas den närmaste tiden:
Vitt schabrak med färgade passpoaler och bra passform i storlek full. Mitt nuvarande dressyrschabrak suger och smälter in i thea, plus att det ligger illa.

Pikeur Diana kavaj i svart. Min nuvarande Pikeur kavaj är för liten.

Ny nummerlapp. Har tappat bort min gamla och får använda en jätteful!

Pärlpannband, mycket böjt. Supersnyggt till min plastrong :)


Skydd för vita ridbyxor. Jag grisar ju alltid ner mig, hehe.

Och så måste jag även fixa en röd rosett till Theas svans. Hon sparkar inte när jag rider, men avsuttet kan hon känna sig hotad av andra hästar, speciellt när någon annan än jag håller henne.


Så nu vet ni!
/e

Promenix

Idag slutade jag sent så det blev en promenad i solskenet. Sedan lite pyssel.
Såhäääär snygg var min puwnie:


Åh såklart

Kanske något att satsa på.


Happy

Åh, jag är så glaad! Jag är äntligen frisk efter 3 veckor och är tillbaka på jobbet. Och i eftermiddag blir det Thea time, pyssel och skicka in träckprov. I helgen blir det nog tävling och snart är det dags för allsvenskan. Nu är rasten slut, time to make more money. Livet leker!


Fina pollar

Nu är jag påväg hem! Så här kommer en liten utvärdering.

Arwen red jag först rakan en gång fram och tillbaka. Först försökte jag variera tempot och gångart, men hon blev så övertaggad att jag la av med det. Sedan släppte jag henne lite i traven, och jävlar i helvete vilken trav som kom fram. Jeeez, den ponnyn kan trava asså. Stridshäst? Nja mer typ drake eller något, vi flög fram, så stora steg tog hon.
Sen red jag på banan i 40 min. Jag jobbade mycket fattningar, försökte hitta knapparna och få en bra känsla. Hon var fortfarande lite taggad men mestadels fin och vi hittade en massa bra bitar.

Thea börjades också med en vända på rakan. Hon blev kanske inte lika flashig som Arwen, men hon höll sig i skinnet och var lydig och fin. Som belöning raceade vi på tillbakavägen.
Sen red jag henne på banan i 40 min. I början var hon lite jobbig och gick emot han emellanåt, men efter en stund släppte hon och blev superfin. Vi jobbade påbörjade galoppirruetter, dvs baken in i galoppvolt. Hon var jätteduktig! Sen red jag en del småvolter, öka/minska tempo och förvänd galopp. Allt gick som en dans. Fina Thean!

Old pic :

 


En häst klar, en häst kvar

Sitter och pausar en stund i klubbrummet innan det är dags för nästa häst. Passar på att dricka lite (viktigt vettni).

Arwen har varit jättefin, lite pigg kanske, hoppas Thea är på samma humör.


Wiho

Nu drar jag till stallet, spana min snygga outfit yiho!
Papi hjälper mig att fixa så det här blir en skön dag. Hemma tidigt perhaps.


Godmorgon!

Haha, godmorgon såhär halv tolv på morgonen. Känner mig mycket bättre nu, trots att jag var igång igår, så det blir nog jobbet för mig imorgon, hoppas.

Idag ska jag rida Thea och Arwen. Thea får nog ett dressyrpass, det behövs. Arwen har jag inte riktigt bestämt vad jag ska göra med, om det inte är alltför slaskigt ute kanske jag rider ut? Hoppas det är roligt folk i stallet så kan jag rida med dom. Ska se om jag kan fixa lite bilder till er också!

Arwen får stå för bilden.

/e

Before I Die


Pics

Här kommer lite bilder från idag på thea!


Longering och jobb

Phew, har varit ute hos hästarna för ett tag sen, la mig på sängen och somnade direkt när jag kom hem, helt utmattad. Och inte frisk på långa vägar.

Thea longerade jag i ca 45 min, och lät henne komma på en sockerbit, som först var på marken och sen höjdes upp till 70 cm. Oftast flöt hon på jättefint men överhoppade sig lite. Men ibland fick hon den där busiga blicken och tvärnitade, vände helt om och typ bockade runt ett varv och hoppade från andra hållet. Superkul tyckte hon! Haha, mindre kul för mig. Så typiskt min lilla stjärna.
Det var väldigt skönt för mig också, för jag slapp ju göra så mycket, men blev lite snurrig av att snurra runt, hehe.

Arwen red jag i ca 40 min, mest skrittjobb, men joggade henne också i trav, och tog en galopp i varje varv. Hon var lite seg för hon fäller, men när hon kom igång så blev hon jättefin. Nu gav jag henne extra mycket havre så hon piggnar till och blir sitt vanliga jag tills imorgon!

Min schnygga kompis Julia med Thea!

/e


Dagens planer

Idag ska jag faktiskt ut till stallet, woho! Pappa kör ut mig och hjälper mig med allt det tunga. Jag har både Thea och Arwen idag, så jag börjar med att longera Thea så får jag se om jag sitter upp på Arwen en stund, om jag orkar det. Annars longerar jag henne också.

Bäst att klä sig varmt, det har ju snöat idag, muhahahaha. Sommaren kommer aldrig att komma. Men sålänge det inte fryser i marken så spelar det inte så stor roll för mig. Man vill ju inte behöva vara i ridhuset..


Thea och jag jobbar lite en Julikväll.

/e

April 2011

Bilder från April förra året, sjukt vad tiden går fort.



Vid den tiden så hade jag börjat tävla med Thea, och det gick helt okej! Och vi började lära känna varandra bättre och bättre.

/e

Dagens låt

Har lyssnat sönder den här låten nu. Ja jag vet, inte så orginellt låtval kanske, men åh så bra!


Lost

Har legat sjuk i sängen och knarkat Lost säsong 3 hela dagen. Jag brukade se jättemycket på den tv-serien när jag var yngre, men sen fick den sämre sändningstid och ja. Så nu har jag bestämt mig att jag ska se ALLA avsnitt och ta reda på hur det slutade för alla på den där ön, om manusförfattarna lyckades hitta på ett svar på alla konstiga händelser.

Sen är det jättekul att se igen och helt plötsligt upptäcka en massa kändisar som faktiskt blev kända genom Lost och tänka "shiet, var hon/han med i Lost?", för man visste inte vilka det var då. Till exempel Emilie de Ravin och Ian Somerhalder.

Nu ska jag se ett avsnitt till :)

/e

Påsk

Nu är snart påsklovet slut för de flesta. Men jag tänkte visa er mina fina påskägg så får ni behålla påskkänslan (eller ja, vad men nu har) en liten stund till.

Erkänn att den sista blev galet bra.


Då var det igång

Finally så satte jag bloggen i rullning, eller vad man ska säga.

Tyvärr så är jag sjuk idag så det blir inga dagboksinlägg, men däremot kan jag bjuda på en hel del gamla bilder, och annat kul. Vi får se vad jag hittar på!

Börjar med att bjuda på en vinterbild från nyår:

/e

First day, okay!

Haha, första dagen på bloggen avklarad. Tyvärr så vet ingen om att den finns ännu, jag har valt att inte säga till någon. Vet inte varför faktiskt, är inte säker på att jag vill starta den på riktigt. Det känns Great med en unik besökare. :)

Imorgon ska några få titta på den och sen så får vi se om den blir offentlig.

Idag har jag somsagt varit sjuk hela dagen och vilat, jag var hos doktorn i morse och fick penicillin utskrivet. Influensa och öroninflammation in my ass.

Topp, nu sprack trumhinnan...

/e

 


Arwen

Arwen är en ponny ni kommer se en del av här i bloggen. Enligt överenskommelse så tar jag hand om henne lite då och då och rider även henne ibland, hon står i samma stall som Thea och tas hand om av sin beridare.

Hon är en D ponny född -97. Hon har gått upp till FEI dressyr och MSV hoppning.

Jag känner inte henne så bra ännu, men hon är grymt fin att rida, känslig och lydig. En riktig drömponny helt enkelt.


Early Morning Grey, "Thea"

Thea, som min vita lilla pownie kallas, är ett Dponny sto född 2001.

Thea är egentligen bra på allt, men svår att få att gå så bra som hon kan. Man måste verkligen kunna koden och kunna rida. Hon är helt enkelt ganska komplicerad. En riktig liten donna, med världens största personlighet.

Om man inte lägger hennes mineraler med uppskurna morötter i perfekt symmetriska bitar i tärningsstorlek, lätt fuktade, så äter hon dom inte. Så det säger ganska mycket om vilken liten prinsessa hon är.

Jag har ägt henne sedan November 2010, dock så var hon skadad våren och sommaren -11, så vi har inte kommit så långt ännu.

Vi har tävlat LB hoppning och LB dressyr, men tränar högre.

120

Ebba Asplund

Vem är jag?
Jag är sjukt dålig på att skriva dessa inlägg, men det är väl alla. Det ÄR svårt att berätta om sig själv. Men jag tycker ändå dessa inlägg är viktiga för att få en bra grund när man ska läsa en ny blogg.

Ebba i korthet:

  • 94:a.
  • Jobbar och har sabbatsår.
  • Ska börja plugga natur igen sen.
  • Har en egen häst, rider en massa andra också.
  • Satsar för tillfället på dressyr, men hoppar också, och ska nog börja med fälttävlan.
  • Kommer inte att skriva mina bästa vänner, dom vet vilka dom är.
  • Funderar på att skaffa hund, eller en till häst?
  • Är i skrivande stund väldigt sjuk, därav bloggen, haha.
  • Favoritfilm och bästa boken: Hunger Games.

Undrar ni nägot, så fråga!


Första inlägget

Jaha, så här börjar det. Ett första inlägg och så bla bla bla. Egentligen skulle jag ha behövt en bloggpartner, en såndär Julia som skriver ett sjukt skönt första inlägg med charm och stil. Men sån är väl inte jag. Jag får klara mig själv, stå på mina egna ben.

Jag fick ryck och bestämde mig för att skapa en ny blogg, eller ja, jag fick ryck och gjorde en design snarare. Och då blev det även en blogg. Det är väl egentligen inget jag har tid med, men varför inte liksom? Passa på att dokumentera ditt liv medan du lever det, sen kommer allt att vara borta. Jag vet ju själv hur mycket glädje jag har haft av att kolla tillbaka på mina gamla bloggar.

Åh, jag glömde att säga det, Ebba Asplund heter jag (som att det inte står uppe i hörnet och detta vore något slags samtal med läsaren).
Presentation lär nog komma senare, med tanke på att jag har lätt bloggryck just nu. Mer behöver man nog inte veta för tillfället.

So, Enjoy!
/E