Hopps

Hoppträningen igår gick helt ok, i mitten av passet gick det inte så bra då Thea surnade ihop lite men det blev bra sen igen. Vi hoppade ett räcke och en grind på dogleg och snett igenom, och även en trekombination med tre oxrar. I slutet så hoppade vi en liten övning på 1m så nu börjar hon komma igång i hoppningen igen. 
 
Lite bilder:
 

Träna träna

Hej hej! Känns inte så nödvändigt att skriva om ridpassen de senaste dagarna då det har varit ett barbackapass, ett klättringspass och en vila, så nja, jag skippar nog det.
 
Idag ska jag först jobba och sedan blir det hoppträning ikväll vilket jag är galet taggad på, det gick ju så bra förra veckan. Sedan blir det hårträning i dressyren resten av veckan då Thea har blivit lite stel och hamnat lite ur form, så nu gäller det att träna henne fin till Connemararikset ;)
 

Wops

Så grymt ledsen för att jag inte har bloggat, jag har inte haft tillgång till dator. Jag lovar inlägg imorgonbitti med update :)

Lista till Connemarameetinget

Jag har SÅ mycket att fixa till Connemarariks! Så jag tänkte göra en liten inköpslista:
 
Att skaffa:
- Sadelgjord med Ludd
- Ny kavaj
- Blåschampo
- Mer Glasspray
- Broddar
- Broddverktyg
- Klädroller
- Snabbshampo
- Mörkblåa hoppskydd
- "Vanlig" martingal
 
Kanske kommer en lista med vad jag måste göra också, det är såå mycket så jag kommer att glömma allt annars..
 

Heart Skips A Beat

Denna lyssnar jag sönder just nu:
 

Wiho

Idag så var min pappa på TV! Haha, ja faktiskt. Han var bjuden på Viktoriadagen, sjukt kul. Jag kunde också ha fått komma, men jag var typ näää, orkar inte fixa någon som tar Thea och ska göra annat kul i helgen.
Synd, för enligt pappa så missade jag något. Han hade stått och snackat med X antal av mina idoler. Typiskt mig, jag skippade New York förrförra året också för att jag ville hålla på med hästar.
 
Men imorgon ska jag göra något jättekul, hoppas min mamma tål dom små vovvarna! Hon kan ju vara allergisk om vi har riktigt otur!
 

Ridpaaass

Älskar att jag alltid skriver efter 12 på natten, men jaja ;)
 
Idag red jag dressyrpass på Thea, hon var galet rusig, taggad men kom inte riktigt in mellan hand och skänkel. Mycket störande. För första gången på länge så jobbade jag mycket trav istället för galopp. Tillslut kom hon loss ordentligt och då red jag varierade serpentiner, dvs att man rider väldigt olika på serpetinerna. Mycket bra övning så att hästen blir mer uppmärksam hjälperna.
 

Planer

Hej!
Igår så släppte jag bara Thea i ridhuset en stund och lät henne springa av sig lite, så det var inte så mycket att skriva om.
 
Idag ska Thea få gå ett dressyrpass! Hon ska jobba skänkelvikningar och ökningar samt förvänd galopp. Sedan ska jag strecha ordentligt efteråt.
 
Här kommer förresten veckoshemat:
 
Lördag - Dressyrpass
Söndag - Klättra 10
 
Måndag - Dressyrpass
Tisdag - Uteritt och klättra 5
Onsdag - Dressyrpass
Torsdag - Hoppträning
Fredag - Klättra 10
Lördag - Dressyrpass
Söndag - Dressyrpass och Skritta ut efteråt
 
Jag känner att vi behöver komma ifatt lite i dressyren igen då vi nästan har "pausat" lite, så extra mycket dressyr nästa vecka.
 

Hoppträning

Igår så hopptränade jag. Det var en linje med ett räcke och en oxer och sen ett räcke snett igenom. Vi red på linjerna några gånger och räknade galoppsprång, jag skulle variera mellan 5-8 språng.
 
Sedan höjde vi upp till en bana på 90 ungefär, och la även till pullmangraven. Thea blev så taggad och tyckte faktiskt det var kul för första gången på länge! Dock var jag lite dum ibland och försökte oftast lägga till ett språng när det gick, men i slutet blev jag bättre :)
 
 
 

Hinner verkligen inte blogga idag, skriver imorgon när jag vaknar! Puss ♥ 

Inget att skriva

Min ponny var ganska fin idag faktiskt. Mjuk i munnen och oftast lagom stöd i handen. Jag red på ridbanan och red mycket övergångar, volter, serpentiner, ja - varierade så mycket jag kunde helt enkelt. Sedan rullade jag även på en sockerbit lite då och då. Hon känns grymt fin, nu gäller det bara att få mer energi bakifrån och sätta henne på baken ;)
 
Nu ska jag kolla på PLL ! :D
 

Flum uteritt

Idag blev det ett ganska flummigt uterittspass. Jag började med att galoppera runt skogen, hade egentligen tänkt att jobba henne ordentligt, men hon var så stel och jag var så morgontrött så tillslut lät jag henne bara flyta på, istället för att hålla på och bråka.
 
Sedan kom vi till en vattenfylld å, och Thea vägrade gå över, vattnet var ju svart så hon såg inte botten. Den var för bred för att hoppa utan sats (typ 3 m) så hon stod i princip bara och nosade på vattnet. Tilllut efter 150 år så hoppade hon rätt ut i luften. Jag försökte få henne att gå i men det blev bara massa lufthopp över fram och tillbaka, så jag drog ju henne i munnen hela tiden då hon hoppade stillastående. Men då vet jag iallafall att min ponny kan hoppa 3,5 meters vattengravar stillastående ;)
 
Sedan red vi till klätterbacken, dock körde jag bara 5 rundor då Thea blev så trött. Stackars chey. Så jag skrittade hem på lång tygel genom skogen. Mys!
 

:D

Åh, jag har nog något roligt att berätta! Men jag väntar nog lite med att säga något.. :)
 
 

Cykling till Rosendal

Åh, jag har haft en så himla härlig dag! Jag var ju som sagt hos Thea i morse och red barbacka.
Sen när jag kom hem vid 12 så cycklade vi ut till Rosendals trädgårdar för att träffa mina kusiner från New York!
 
Vi åt jättegod och fräsch (men dyr!) lunch, och tog en fika i gräset, pratade lite och hade det hur skönt som helst. Det var helt perfekt väder så det var verkligen en lyckad utflykt.
Sedan cyklade vi hem och tog en sväng förbi Gallerian och kollade på kläder. Det gick sjukt smidigt att cykla genom stan, det finns verkligen perfekta vägar överallt!
 
 
 

Barbacka x2

Igår så red jag på uteritt en timme barbacka med Theisen! Hon var jättepigg och glad, många långa galopper och klättring blev det. Jag älskar att bara släppa henne på en stäcka och låta henne gå, barbacka så blir det så grymt mjukt att sitta så man bara flyter fram i luften. Bästa känslan ever!
 
Idag så fick Thea gå ett barbacka dressyrpass. Hon var lite matt så jag aktiverade henne genom att hoppa en par hinder på tarmen. Sedan var hon pigg och glad, lite stel kanske. Jag jobbade förvänd galopp samt enkla byten vilket gick fin fint!
 

Broddar

Nu i sommar ska ju jag tävla lite hoppning och terräng på gräs, och då behövs det broddar. Jag har funderat på om det räcker med ett par vanliga isbroddar då jag vill kunna gå över hela tävlingsplatsen med hästen utan att behöva brodda av och på hela tiden. Gräsbroddar är ju så långa så man inte kan gå på hårt underlag. Jag menar - jag brukar ju inte ens ha broddar när jag tar några skutt på gräs i vanliga fall. 
 
Dessutom sliter ju gräsbroddar mer på hästens ben då det blir mer "tvärstopp" i landningen, men med en isbrodd så glider hästen mer.
 
Någon som har prövat att hoppa på gräs i issbroddar respektive gräsbroddar?
 

Önska kostar ingenting

Tagga, tagga, tagga uteritt och klättring idag! Haha.
 
Finns väl egentligen inte så mycket mer att skriva om. Jag har lite idébrist just nu, och jag har hela dagen på mig att skriva! Nu får ni gärna passa på att önska lite inlägg så lovar jag att skriva det ni önskar om det är bra :)
Annars funderar jag på att göra en sånhär 30 dagars lista så ni får veta mer om mig.
 

Valp

Vi har just kommit hem från några goda vänner till familjen, och dom hade just skaffat en labradorvalp! Hur söt som helst, och nu blir jag så grymt sugen på att skaffa en egen hund.
 

Slappt

Vilken slappardag det har varit!
Imorse hade jag morgonfodring, så jag var i stallet tio i 8. Efter att jag hade fodrat och släppt ut alla hästar så mockade jag och gjorde hö snabbt, för att sedan springa till bussen och vara hemma lagom till frukost ;)
 
Sen hela dagen så har min lill-sis och jag kollat på film och tv-serier, jag har framförallt fått henne att börja kolla på Pretty Little Liars! Hur kul?
 
Roligt inlägg, jag vet ;)
 

Natt-fika

Nu har jag varit duktig! Resten av familjen kom hem sent nu ikväll, så jag hade fixat lite nattfika, dvs bakat 3 stora kakor! En cocoskaka, en kanelkaka och en kladdkaka. Haha, det var faktiskt kul att baka för en gång skull. Så hade jag även dukat fint och tänt ljus. 
 
Ibland kan jag överträffa mig själv :)
 
Trött chey nu.

Lite Hoppeti

Sorry för dålig bloggning idag, har haft fullt upp! Här kommer dagens ridpass.
 
Vi började trava fram i ridhuset innan vi gick upp och körde en lång cavaletti på ridbanan, där Thea fick länga ut ordentligt för att nå. Svårt tyckte hon! Men sen kom hon igång. 
Sedan satte vi upp en serie med studs-språng-räcke-språng-studs, vilket gick helt ok.Ibland så blev det knasigt när vi kom fel in eller så tvekade hon på mittenhindret. Men i slutet blev det bra och då hoppade vi 1 m på räcket, så nu är vi snart tillbaka i hoppningen!
 
Nu ska jag fixa lite, skriver vad jag gjort alderles strax ;)
 

Plupp

Idag blev det ridlektion för Alexandra! 
 
Thea var lite bråkig ibland men var väldigt fin vissa bitar. Vi red mycket piruetter i skritt och påbörjade i galopp. Mycket jobbigt tyckte Thea men var väldigt fin på slutet!
 
Nu orkar jag inte skriva mer för Alex och jag ska ut på staaan :)
 

Gästbloggning av Alex

För er som inte vet är jag Theas förra ägare är i sthlm på besök hos Ebba och Thea. Lite läskigt här alla är sååååå stressade, håller på att få hjärtklappning!
Åker hem till skööna lugna värmland på fredag kväll.
 
I dag har jag och Ebba solat, hon är ju sån blekfis å behöver lite färg ;)
sen drog vi till stallet och dressyrade lite och hoppade med Thealea. Hon är ju så liiten, jag som är van att rida jätte-karavella nu för tiden..
Åh saknar miin skrutt-powni, vi som var "The Team"! Vann ALLT! buhu, men hon har de bra hos Ebba som en liten dressyrfjant ;) hehe 
Nu ska jag ta och steka lite kôrv för Ebba är i duschen.
See ya!
här nedan är lite bilder på mig och Karavella förra året och iår och även på mig när jag vann DM med Thean 2010 :) 
 

Grönskans

Igår var vi som sagt på både Skansen och Grönan.
 
Haha, först så var vi på allsången. Vi blev filmade asmycket då vi stod och gungade till musiken och sjöng, kameramannen såg typ och och bad alla som stod framför oss att flytta på sig så han kunde få filma oss. Det var superpinsamt, haha! Vi visste inte riktigt vad vi skulle göra.
Julia och jag sjöng som idioter, medans Alex var lite tystare. Nästa vecka ska vi fixa grymma platser, så vi måste vara där tidigt.
 
Sedan när vi lämnade Skansen så stod det en kille och frågade om vi ville gå på Grönan gratis. Så vi blev skitglada och sprang dit, haha kul!
Sedan tog vi färjan hem :)
 
Some pics:
 

Trött chey

Jag är svintrött nu, haha efter allsången och även gratisbesök på grönan! Skriver imorgon..

Up as usual

Oherre vad trött jag blev helt plötsligt. Thea är nog också galet trött just nu. 
Vi lyckades facktiskt ta oss upp och ner för den där backen 10 gånger, dom sista gångarna så var Thea skitsur. Inte så konstigt.
 
Nu ska jag duscha och göra mig galet snygg, haha. Jag får väl ta en bild sen och visa.
Puss
 

Upp och iväg!

Hej alla!
 
Nu drar jag iväg till stallet, klättring står på schemat. Jag ska försöka hinna med 10 varv innan jag tar mig hem. Alexandra kommer ju nämligen idag vi halv 5, så jag måste vara hemma i god tid och fixa iordning allt. Sedan drar nog vi på Allsången.
 
Puss

Bilder

Här kommer lite bilder från ridpasset för 3 dagar sedan :)
 

Ransom

Jag var även iväg till Rastaborg och red Ransom idag. Stina och jag tog med honom ner till utebanan och så började jag att rida.
 
Han var väldigt trevlig, i början lite stel men mjukades upp snabbt. Han hade lite dålig balans i galoppen också då han gärna drog på eller bröt av. Men jag jobbade honom en stund och tyckte verkligen om honom! Bara simpelt jobb som volter och övergångar änsålänge.
 
Sen så red Stina en stund så gav jag henne några tips som verkade hjälpa ganska bra!
Hoppas jag får rida honom fler gånger :)
 
Jag och Ransom:
Stina och Ransom:
 
 
 
 

Barbacka

Idag har jag varit iväg och ridit två hästar på två olika ställen. Men jag börjar med att berätta om passet med Thea så tar jag det med Ransom sen.
 
Thea var sjukt fin idag! Vi red på stora utebanan och jobbade barbacka! Allt flöt på bra så jag jobbade serpentiner i förvänd galopp, 5 stycken serpentiner på en 60 m bana. Hon bytte någon gång sådär men för det mesta så höll hon en fin galopp med jämn rytm.
Sedan gick jag över till att jobba öppna och sluta, något som Thea gärna blir lite knipt av. Tillslut fick vi till dom och började göra övergångar till galopp i dom, där vi sedan började jobba enkla byten. Jag gjorde även några travökningar innan jag avslutade henne.
 
Grymt fin poni idag :)

Fälttävlan

Jag fick ett tips av en vän att Ulf Johansson skulle vara väldigt bra att träna terräng/fälltävlan för. Så jag sökte lite och hittade en tredagars terrängkurs för honom på Runsten i September, vilket skulle vara väldigt intressant.
Jag har funderat väldigt mycket på det här med Thea, hon är ju väldigt bra på både dressyr och hoppning, dock lite klurig så hon kanske inte kan bli bäst i sverige där. Men hon älskar att hoppa ute, så hon skulle absolut kunna gå dom högsta klasserna i fälltävlan. Kanke inte med mig men någon gång i framtiden :)
 

3-dagars Terrängkurs för den populära A-tränaren Ulf Johansson:

Kursupplägg:

DAG 1 em pass 1 igångsättning (enklare terränghinder)
DAG 2 fm pass 2 terränghinder (diken, sunken road, coffin, trappor)
DAG 2 em pass 3 terränghinder (vatten, kombinationer och smalhinder)
DAG 3 fm pass 4 terrängbana

Kursavgift 3 500 kr (4 ridpass, övernattning ryttare och häst samt ryttarens måltider)


När Ebba bjuder på sig själv

 
Resten av bilderna kommer imorgon.. eller i övermorgon :D

Skitpass

Idag gick det verkligen jättedåligt med Thea, förmodligen för att jag ställde för höga krav på henne, saker hon inte klarade av. Kontroll, samling  och lydnad i överflöd, nja det orkade hon inte riktigt. Istället blev hon spänd och bråkig, vilket resulterade i att jag fick rida i ca 1h 20 min innan det gick bra, och då rullade jag bara på 10m serpentiner i galopp i båda varven.
 
Thea var helt genomblöt efteråt, så jag fick spola henne med varmvatten, och sedan streching. Boxvila resten av kvällen och lite hö och varm betfor till ponin, mums.
 
söööööööt: