Plan next week

Plan Thea
Måndag - Dressyr i ridhuset inriktning samling 
Tisdag - Klättring 10 varv
Onsdag - Dressyrjobb för Alex?
Torsdag - Hoppträning
Fredag - Dressyr i ridhuset
Lördag - Dressyr, lydnad och rörelser
Söndag - Klättring 15 varv
Om det blir en vilodag får vi se!
 
 
Plan Ebba
Måndag - Rida Thea och åka med Stina till Ransom
Tisdag - Rida Thea, Alex kommer och Allsång på skansen
Onsdag - Rida Thea och vara med Alex
Torsdag - Hoppa
Fredag - Rida Thea och vara med Alex
Lördag - Rida Thea och städa
Söndag - Rida Thea och vara med familjen
 

Träningar och kurser?

Är det någon som har tips på bra dressyr eller fälttävlans kurser i stockholmsområdet? Jag är grymt sugen på att träna och det skulle vara kul att åka iväg på något, gärna flera dagar!
 
 
 

Klimb

Idag så hade jag både morgon och lunchfodring, vilket gjorde att jag var i stallet tidigt. Fodra, lägga ut hö, släppa ut alla hästar osv
 
Thea tog jag med på en uteritt bort till klätterbacken. En lugn galopprunda runt skogen, hoppa över en stock och sen var man framme! Jag klättrade backen ca 10 gånger, haha det var mit mål för dagen, så bra är jag. Thean var helt slut efteråt, stackars lilla gumman. Den backen är både brant och väldigt lång, så nu hoppas jag hon kommer ha en riktig muskelrumpa imorgon.
 

Riders

Idag följde Stina med till stallet och fotade. Jag prövade ett nytt träns på Thea, med en annan nosgrimma. Men det gick jättedåligt, hon blev bara stel och allmänt jobbig. Så vi bytte träns till mitt vanliga och då gick det mycket bättre. 
 
Jag jobbade med att Thea skulle tänka framåt och söka ett naturligt stöd på bettet. Sedan red jag lite ökningar och flyttade lite för skänkeln. Jag övade även på att öka och minska tempot på volterna. Vi fick en idé att jag skulle pröva att hoppa terränghindrerna, vilket jag då gjorde. Thea överhoppade sig galet! Men det var jättekul.
Sedan fick stina skritta av, haha. Ni får se bilderna från dagen så fort Stina har lagt upp dom och skickat dom.
 
Nästa vecka så följer jag med Stina till hennes häst Ransom, jag ska rida honom lite :)
 

Hoppträningen igår

Igår så hopptränade jag och Thea! Det gick dock sådär, jag var ganska trött och Thea var inte alltför hoppsugen. 
 
Vi tränade på en dogleg samt en linje med studs och avslutande oxer. Linjen gick helt ok och likaså det andra. En gång stannade Thea helt utan anledning, jag blev jätteförvånad. Vi kom jättebra och i bra tempo och så bara nit i sista ögonblicket, hm. Vi avslutade iallafall med en liten bana på 90 cm, vilket gick ganska bra.
 
Puss

PLL

Hej! Haha, jag vet att det egentligen är nästa dag nu och såå, tyvärr är jag lite för trött nu för att skriva om hoppträningen idag. Jag "fastnade" verkligen vid Pretty Little Liars, det är sååå bra, och nu har jag sett ut hela säsong 1. Om några dagar är jag ifatt alla andra.
 
Älskar verkligen denna serie. Sjukt spännande och snygga människor överallt ♥
 
 
Jag skriver om hoppträningen imorgon bitti :)

Min älskade vän

Här kommer lite bilder som Isabel tog igår efter vårat ridpass, älsklings ponny!
 
 
Love♥

Tävlingar i höst

Såhär ser min tävlingsplan ut för hösten, dvs det är dessa tävlingar jag kollar på. Och ungefär dessa klasser jag tror och/eller hoppas på att dom kommer ha.
 
v.32 11/8 - Östra Sörmlands Lantliga RF - LB LA LAP
v.33 18/8 - Folkärna RS - LB LA
v.34 25/8 - Sandö SRF - LC LB
v.35 1/9 - Knivstaortens RF - LB LA
v.35 2/9 - Sjövillans RK - LA LAP 
v.36 9/9 - F Öståkers SR - LB LB Allsvenskan OBL
v.37 16/9 - Ågesta RK - LC LB LA 
v.38 23/9 - Finns massor lokala, jag åker nog på den som har LA isf
v.39 30/9 - Gladö RS - LB LB Allsvenskan OBL
v.40 6/10 - Aros RS - LAP
v.41 13/10 - Heby RF - LB LA
v.43 28/10 - Årsta Runstens SR - LB LA Allsvenska Final
v.44 3/11 - Vällingby RS - LC LB LA
 

Bildbom ohyeas

Här kommer ridbilder från idag, söta ponny ♥
 

Smakprov


Trimma

Idag följde som sagt Isabel med mig till stallet för att fota! Thea var inte jättebra men inte heller jättebråkig, så vi fick några ganska fina bilder. Isabel ska skicka över dom så fort hon kan. 
 
Jag jobbade mycket öppnor och slutor samt mycket ökningar. Jag måste få kläm på detta nu så allt sitter, galet vad jag ska jobba dressyr nu i sommar. Nöta, nöta, nöta tills det sitter. Jag vill verkligen vara i toppform tills höstens tävlingar. 
By the way, jag kanske ska lägga upp en lista på de tävlingar jag planerar/funderar att åka på så kan man se om någon kollar på samma så kan man se till att välja dem?
 

Allsången

Hej! Allsången var jättekul igår! Haha vi kom ju dit typ 15 min innan det började, och vi fick ändå ganska bra platser, vid staketet på vänstersidan. Dock fick jag aldrig sjunga i micken, men bättre lycka nästa Tisdag ;)
Efteråt så drog Julia och jag på strandpromenad en timme i högklackat, haha!
 
Idag så följer Isabel med mig till Thea, så räkna med lite nya färska bilder ikväll! (Om Thea är på humör vill säga)
 
Kram

Connemara SM

Tagga, tagga, tagga Connemara SM i slutet av Juli!
 
Yes, i slutet av Juli ska jag på Connemaramästerskapen, ett meeting i tre dagar. Det ska bli galet roligt! Jag valde mellan det och ett dressyrmeeting i Falun, men jag kände att dressyrmeeting kan jag åka på någon annan gång.
 
Jag startar:
Fredag - Connemaramästerskapen i dressyr. LB och LA (mästerskapsklassen).
Lördag - Utställningsklass, Young Ridden Ridklass, Working Hunter Pony Novice.
Söndag - LC hoppning. Kanske efteranmäler LB.
 
Det ska bli jättekul! Speciellt när det är många jag känner som kommer, och alla har Connemaror :)
 
 

Allsång

Hallo darlings!
 
Idag blev det äntligen lite klättring med Thea, hoppas det gjorde henne gott. Hon blev iallafall grymt flåsig i slutet, så jag fick nästan tvinga henne upp för backen, haha. Förhoppningsvis så får hon lite mer rumpa snart. Sen så körde vi även lite galoppintervaller, dock var Thea lite pigg så det blev inte så bra..
 
Snart så kommer Julia över och vi ska gå på Allsång på Skansen! Jag tar nog med mig kameran och plåtar lite.
 
Efter det så sover Julia hos mig och vi ska se på The Hunger Games! Jag längtar verkligen tills den kommer på DVD i Augusti, då ska jag köpa den direkt och se den med familjen :)
 
Pussar
 

Dressage ... again

Jaha, när jag kom till stallet stod regnet som spö i backen, så jag fick helt enkelt rida i ridhuset idag igen och skippa uteritten och klättringen. Tråkigt men det är inte så mycket jag kan göra.
 
Thea var jättefin faktiskt. Dock så känns det som hon har börjat med att lata sig lite i galoppen så att den blir lite dålig, hm. Jag tror jag ska låta någon filma för det är jättesvårt att känna faktiskt. Annars så var hon ganska mjuk och lydig. Hon har börjat takta lite i dom enkla byterna vilket vi ska jobba med. Hennes serpentiner i galopp har dock blivit jättefina!
 
Det är nog dags att börja rida för tränare igen så att den kan se vad jag behöver fixa :)
 

On my way

Hej!

Nu ska jag alderles strax åka till stallet. Jag har inte gjort något speciellt på förmiddagen, bara legat och kollat på Pretty Little Liars och ätit nudlar. Ibland äger livet.

Klättring står det idag på schemat för Theas del, dock så har det ju regnat hela dagen och då känns det som att risken är att det är väldigt halt i backen, jag får se hur jag gör. Vi vill ju inte ha några olyckor?

Kram

Gröna Lund

Hallo allesammans!
 
Idag har jag varit på grönan med Julia! Känner dock att jag börjar bli lite för gammal för det då jag inte längre orkar åka pop-expressen flera gånger på raken och inte tycker jetline är så kul gång nummer 3. Men jag skaffade iallafall gröna kortet så jag kan gå dit fler gånger i sommar, vi var ju bara där 3 timmar idag.
 
Julia och jag åkte lite olika saker och jag prövade även en helt ny maträtt - Lagos (det var väl så den hette?). Sen så åt jag Fish n' Chips själv, haha. Dom hade även jättegoda minidounuts, helt klart värda att köpa!
 
Dessutom så åkte jag Twister för första gången, galet rolig - en ny favorit? Dock fick Julia tjata på mig jättelänge för att jag skulle åka den, jag hatar verkligen att pröva nya attraktioner..
 
 
 

Dressage x2

Hej! Jag har faktiskt dressyrat med Thea två dagar i rad nu :)
 
Igår så red jag ett rejält pass. Thea var dock skit jobbig så jag blev sjukt lack och försökte få bukt på henne. Då blev hon bara ännu mer spänd så det blev inge bra alls.. Tillslut släppte det iallafall lite, och vi tränade moment ur LA:P1, då jag vill hinna rida det programmet någon gång med henne.
 
Idag red jag ett kort pass barbacka. Mycket galopp och serpentiner med förvänd galopp och enkla byten, vilket börjar sitta riktigt bra nu. Även halt-galopp övergångar vilket går bra. Så idag var hon jättemjuk och fin.
 
Hon börjar bli en riktig dressyrponny nu Thean ;)
 

Schema

Ungefär såhär har jag planerat denna vecka för Thea.
 
Lördag - Dressyr i ridhuset
Söndag - Dressyr
 
Måndag - Rida ut, klättra
Tisdag - Dressyr i ridhuset
Onsdag - Klättra
Torsdag - Hoppträning
Fredag - Dressyr i ridhuset
Lördag - Klättra och rida ut
Söndag - Dressyr
 

Sweet Midsummer

Lite pics från igår ♥
Foto: Julia Bielik
 
 
Jag ångrar såå himla mycket att jag inte hade en sommarklänning på mig, det hade blivit så himla fina bilder.

Midsommarafton

Glad midsommar till er ella!
 
Imorse var jag ute hos Thea och red henne. Jag och Emmy red en runda i skogen med klätterbacke och lite skoj, barbacka! Det var jättemysigt, och jag måste ha varit väldigt tidigt ute för jag kom hem klockan kvart i 11! Snacka om att ha hela dagen framför sig :)
 
Midsommar tillbringade jag med Julia på Skansen! Det var helt packat med folk, vi fick stå i kö i ca 40 min, men vi hade inte tråkigt för det. Vi köpte årskort dit åt mig och sa att Julia var 15 (haha!) så att hon fick komma in på mitt kort. Shit vad smarta vi är, nu kan vi gå på Allsången hela sommaren ;)
 
Vi hittade en ledig gräsplätt bland allt folk och satte oss och hade picnik! Supermysigt och jättegott med en sallad, kaffe, kakor och saft. Sedan gjorde vi midsommarkransar som blev jättefina, Julia ville dock ha blommor i den, så vi spanade efter det en stund. Senare när Julia hade hittat lite blommor och börjat fixa med sin krans så kom en kille och frågade om han kunde få köpa hennes krans till sin flickvän. Haha, han gav 100 spänn för den. Julia borde starta eget företag!

Vi köpte också sockervadd och brända mandlar, och gick och kollade på djuren. Sjukt mysigt. Det var även flera turister som fotade oss och några kom tillochmed fram och bad att få ta bild på mig. Förmodligen för att jag är blond. Haha!
 

Snart blir det grönan för mig och Julia.
 
 
 

Hoppbilder

Här kommer lite bilder från hoppträningen! :)
 
Bilderna blev väldigt blandade när jag laddade upp dom pga nya blogg.se, lite framhoppning och allt annat lite huller om buller. 
Som ni ser hoppade vi inga höjder, men det var jättenyttig träning då vi inte har hoppat på 3 månader!
 

Hoppträning

Idag har jag faktiskt hopptränat för Emmy!

Thea var helt ok, men det var ju inte några jättesvåra saker vi gjorde, då Thea inte har hoppat på länge.
Vi jobbade först cavaletti, och sedan la vi upp och travhoppade lite olika hinder. Tillslut blev det en bana i galopp. Thea och jag hoppade ca 80-100 cm, och prövade även att hoppa ett hinder på "tarmen", den lilla slingan som går ut från ridbanan och tillbaka på andra sidan.

Bilder kommer så fort jag har fått dom :)

image description

Ska inföskaffas

Nu har jag ju tävlat med Agnes kavaj, en Pikeur Diana ett tag, och det är verkligen världens bästa kavaj. Hur snygg som helst och sitter som en smäck. Den ger mig högre poäng också (hehe).


Men nu när vi inte längre står i samma stall så blir jag tvungen att tävla i min lilla fula pikeur som är för kort överallt. Så nu har jag bestämt mig för att köpa en egen Diana. Dock är ju priset ca 2000 kr, så jag får nog spara ett tag. Målet är att ha en innan Connemara-SM. Men det är den enda prylen på min inköpslista just nu, förutom storhäst såklart!


Ge mig bilder!

Jag vill ha nya foton!!

Alla bilder på mig och Thea känns sjukt gamla, senaste rid-bilderna är liksom från Huvudsta och det var ungefär en månad sen, vilket känns sjukt gammalt. Vi har utvecklats så extremt mycket sedan dess.

Problemet är att jag inte har någon riktig "hej-jag-kan-komma-och-fota-dig-när-som-helst-och-tar-värsta-superbilderna"-kompis. Jag har ju min egen kamera men jag vet inte riktigt vem jag ska fråga, folk är inte riktigt lika kollapåhästenkåta längre, tyvärr.
På tävlingar kunde jag ju få med mig några förut, men nu åker ju oftast bara jag och pappa, och han filmar ju alltid (okej, jag tycker faktiskt film är jäkligt viktigt för att utvecklas). Han skulle ju iof kunna fota framridningen, vi brukar ju ha min kamera med oss, men i tävligsstressen så glömmer man ofta bort det eller så känns det inte så viktigt just då. Och nu ska jag ju ändå inte tävla på typ en månad.

Någon som vill komma ut och hälsa på och fota? :)

Sonja fotade på Norrtälje R.

Bloglovin


Följ min blogg med Bloglovin

Ikea & grosset

Nu har mamma och jag varit på Ikea och är just nu på City Gross, haha gud vad vi garvade åt att det känns så himla B eller vad man ska säga att gå i dessa superbudgetaffärer, med alla tjocka tanter och barnfamiljer.

På Ikea så handlade vi lite lådor och sånt som jag ska ha i stallet, några nya ikeapåsar och en ny kran till vårat hus på Gotland. Sedan var vi ju bara tvungna att pröva Ikeas berömda köttbullar ;)

Nu är vi på City Gross för att handla mat och hästfoder, för tro det eller ej, dom hade en hel hästavdelning! Vi passade även på att köpa lite andra saker som hinkar och så.

Snart så åker vi tillbaka till Thea med det nya fodret!


Träningstime

Nu ska min bebis ridas!


Movies

Jag har verkligen försökt att mobilblogga idag, men blogg.se appen vill inte funka alls..

Dagens dressyrpass har gått ganska bra, Thea ville inte alls sammarbeta i början så jag blev lite frustrerad. Men sedan släppte hon efter och blev jättelydig, så då avslutade jag nästan direkt efter att ha gjort lite övningar. Det här kommer nog bli bra, hon är verkligen påväg att bli riktigt grym denna ponnyn! Snart när hon orkar sitta mer på baken och lätta fram kommer hon vinna varenda tävling.

Jag har förresten blivit ett riktigt filmfreak, jag letar hela tiden upp nya filmer att se. Igår såg jag The King's Speech, som var helt otrolig. Imorse såg jag The Hurt Locker, sjukt bra film, en som alla borde se. Och nyss såg jag Spider-man 3, jag var bara tvungen, jag älskar dom filmerna!
Jag kanske borde lägga upp en lista med mina favoritfilmer här?



The hurt locker är absolut högt på min lista.

På bussen

Just nu sitter jag på bussen påväg till stallet. Jag rider nog ett dressyrpass idag och jobbar med framåtbjudningen och rider igenom några program.

Jag är så himla glad för det flyttar nog en massa roliga folk jag känner till mitt stall! Nu ska jag bara övertala Julia att komma tillbaka också.

C-ya!


Vatten

Idag så red Thea och jag ut en sväng, chillade bara runt lite, vilket var jättemysigt!

Sedan gick vi in och red i ridhuset en liten stund. Jag jobbade med hennes framåtbjudning och att hon skulle söka sig framåt nedåt medan jag varierade hennes form.

När jag var nöjd så red jag ner till stranden nere vid stallet och checkade lite. Thea tyckte vattnet var skit-läskigt, haha. Men vi skrittade strandpromenaden lite, hälsade på några glada cyklister och klättrade lite i en backe.


Resultat Roslagens RKK

I LA gick det verkligen jättedåligt, Thea var jättekonstig på framridningen och kom aldrig riktigt sådär mellan hand och skänkel. Hon gjorde vad hon skulle i programmet, men inte mycket mer. Hon var väldigt tung och tjaffsig i munnen, gick emot skänkel, slängde ut baken osv.

I LB så var hon skitseg, verkligen (vilket inte var så konstigt med tanke på att det spöregnade). Desutom fick jag en fyra på första halten då hon av någon anledning började rygga, haha.
Jag var jättesur efteråt, men jag fick ändå ihop 66,552% och en tredjeplacering.


Time to time

Haha, hej bloggen. Nu är jag tillbaka och på sommarlov! Så räkna med en hel del inlägg här.

Medans jag varit borta har jag:
  • Startat Regional LA på 62%
  • Startat reg LA:2 på 50%, Thea tyckte att det var time to visa upp byten i varje och även piaff i alla halter samt lite annat jox. Första halvan av protokollet var super, nästan bara 7or, andra halvan var i princip bara nollor och ettor. ;)
  • Jag har flyttat från Kungsgården till Stensunda, synd att Kungsgården lägger ner, men Stensunda känns super!
  • Jag har som sagt även fått semester!
Så nu vet ni hur det ser ut, haha.


Förlåt..

..för att jag har bloggat så uselt de senaste dagarna. Update om tävlingen idag kommer snart.